Robotica

Robotica

Robots en robotica worden in verschillende culturen totaal anders gezien. Hier in het Westen overheersen toch vaak ongeloof in hun ontwikkeling, een beetje angst voor het onbekende en het verlies van banen. Ook het veelgelezen woord zorgrobot is niet echt een fijn begrip voor velen, hoewel we zonder robots onze ouderen echt niet meer kunnen verzorgen binnenkort. Vaak wordt duidelijk dat angst en onbegrip komen vanuit het beeld dat Hollywood neerzet van robots.

Robots onvermijdelijk

Vanuit de sterke groei van het aantal ouderen zullen we op vrij korte termijn een deel van de zorgtaken aan robot moeten overdragen. De concurrentie met lage-loon landen zet ons ook op een pad van robotisering in MKB en industrie. Autonome auto’s (dat zijn immers ook ook robots) beginnen de taken van chauffeurs al over te nemen en zullen een gewoon straatbeeld worden rond 2020. Je ziet, de robots komen eraan en zullen overal aanwezig zijn? Randall zal laten zien hoe deze doorbraak ineens mogelijk is geworden en trekt de lijn door naar een toekomst die velen nu nog voor onvoorstelbaar houden.

Inspirerende spreker voor uw evenement

Randall van Poelvoorde inspireert organisaties en teams met zijn visie op exponentiële technologie en bedrijfsmodellen, kennis, enthousiasme en verbeeldingskracht.

Exponentiele technologie. kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie

Slimmere analyses gebaseerd op meer en actuelere gegevens zorgt ervoor dat kenniswerk door accountants, medisch specialisten, advocaten en rechters beter ondersteund worden in hun werk. Beroepen gaan verdwijnen of veranderen daar waar extra kennis door technologie beschikbaar komt.

Voorspellende geneeskunde

Blockchain

Het begrip blockchain roept bij de meeste mensen beelden op van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether. Zijn dat wellicht gehypte bijverschijnselen van blockchain? De essentie van de veranderende potentie van blockchain technologie wordt nog lang niet breed begrepen maar is essentieel.