Voorspellende geneeskunde

Inspirerende spreker voor uw event

Randall van Poelvoorde inspireert organisaties en teams met zijn visie op exponentiële technologie en bedrijfsmodellen, kennis, enthousiasme en verbeeldingskracht.

Voorspellende geneeskunde

Waarom zorgen we eigenlijk slechter voor onze lichamen dan voor onze auto’s? met ons systeem van APK keuringen en de daarmee samenhangende reparaties zorgen ervoor dat we, wanneer we blijven investeren, bijna eindeloos in onze auto kunnen blijven rijden. De motor vervangen of reviseren? Een nieuwe versnellingsbak erin? Dat doen we zonder problemen. 

Hoe anders is het met ons lichaam. Pas als ons iets mankeert gaan we naar de dokter, en willen we een pilletje of een behandeling. Waarom zorgen we er niet voor dat we altijd gezond blijven? Dan wordt gezondheidszorg ook wat het woord zegt, in plaats van de ouderwetse geneeskunde die we nu hebben. Daar hebben we voorspellende geneeskunde voor nodig.

Technologie en gezondheid

De technologie van de komende jaren dient zich al luid en duidelijk aan op dit gebied. Je DNA wordt voor een paar tientjes in kaart gebracht en via Big Data toepassingen vergeleken met dat van anderen. Via kunstmatige intelligentie wordt een op jou gericht specifiek medicijn ontworpen dat met nano technologie wordt gemaakt. Miniscule robotjes brengen het naar de plek waar het nodig is zodat je zonder bijwerkingen wordt genezen zonder ooit echt ziek te zijn geweest.

Randall laat in zijn keynotes zien hoe allerlei exponentiële technologieën samenkomen om mensen in de toekomst gezond 150 jaar oud te laten worden. Voorspellende geneeskunde zal de maatschappij sterk laten veranderen. Gaan we nog met pensioen voor we 70 zijn? En wie wil er 100 jaar lang het zelfde werk doen? 

 

Robot pepper

Robotica

Veel exponentiële technologie komt samen in robots die mensen in het dagelijks leven gaan helpen, verzorgen en vermaken. Een deel van het dagelijkse routine hand- en denkwerk kan worden uitgevoerd door robots. Worden robots onze nieuwe vriend in huis!

Exponentiele technologie, kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie

Slimmere analyses gebaseerd op meer en actuelere gegevens zorgt ervoor dat kenniswerk door accountants, medisch specialisten, advocaten en rechters beter ondersteund worden in hun werk. Beroepen gaan verdwijnen of veranderen daar waar extra kennis door technologie beschikbaar komt.