Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie

Het begrip kunstmatige intelligentie roept zowel beelden op van een wereld waarin robots en computers de macht hebben overgenomen als beelden van een wereld waarin niemand meer hoeft te werken omdat zelfs denkwerk is geautomatiseerd. Wat is kunstmatige intelligentie eigenlijk? Welke fases worden er onderscheiden en wat kan er al? Worden systemen echt slimmer of krijgen ze vooral steeds meer data om mee te rekenen? Randall laat zien dat we voorbij de tijd zijn waarin software alleen maar kan doen wat er is geprogrammeerd. Zelfs de apps op je telefoon zijn intelligent. Computers kunnen beter patronen herkennen in beeld dan wijzelf.

Angst of hoop rond kunstmatige intelligentie

Bekendheden als Elon Musk en Stephen Hawking waarschuwen voor kunstmatige intelligentie maar waar komt de angst vandaan? Systemen zoals Watson van IBM kunnen gesproken, ongestructureerde informatie bewerken en scenario’s uitdenken waardoor artsen buitenspel worden gezet bij het stellen van kanker diagnoses. Wat staat ons te wachten op weg naar 2025? De keynote van Randall houdt het publiek op het puntje van de stoel. De toekomst is heel anders dan veel mensen denken en daarbij veel dichterbij dan wordt gedacht. Exponentiële technologie doet zijn werk en de gevolgen zullen fascinerend zijn.

Inspirerende spreker voor uw evenement

Randall van Poelvoorde inspireert organisaties en teams met zijn visie op exponentiële technologie en bedrijfsmodellen, kennis, enthousiasme en verbeeldingskracht.

Blockchain

Blockchain

Het begrip blockchain roept bij de meeste mensen beelden op van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether. Zijn dat wellicht gehypte bijverschijnselen van blockchain? De essentie van de veranderende potentie van blockchain technologie wordt nog lang niet breed begrepen maar is essentieel.

Exponentiele technologie, Robotica

Robotica

Veel exponentiële technologie komt samen in robots die mensen in het dagelijks leven gaan helpen, verzorgen en vermaken. Een deel van het dagelijkse routine hand- en denkwerk kan worden uitgevoerd door robots. Worden robots onze nieuwe vriend in huis?