Pessimisme is de standaard als het gaat om thema’s als duurzame energie en milieu verontreiniging. Dat dit niet nodig is omdat technologie het antwoord alweer klaar heeft wordt in het Verenigd Koninkrijk nogmaals bewezen. Tussen Q2 2014 en Q2 2015 is het aandeel duurzaam opgewekte energie daar groter dan het het aandeel vanuit kolen.

Kernenergie duurzame energie?

Als je kernenergie bij de duurzame energie rekent (geen Co2 immers) dan gaan we al voor 50% duurzaam! Binnen de echt duurzame bronnen groeit zonne-energie met meer dan 100%. Dit is een exponentiele groei. Wind groeit meer dan 60% in een jaar. We gaan dus hard op weg naar een situatie waarin het Verenigd Koninkrijk over een een jaar of 10 meer energie opwekt dan ze nodig hebben en voor de volle honderd procent duurzaam zijn. Nu nog goede batterijen die het allemaal kunnen opslaan. Als je mijn visie wilt horen over wat we met een overvloed aan energie op aarde allemaal voor mooie dingen kunnen doen, dan nodig ik je uit eens naar een van mijn lezingen te komen.

 

Ik wil Randall boeken Bekijk Randall op Linkedin

 

Randall is een ‘disruptive technology strategist’ voor uw keynotes en specifieke workshops. Tevens is Randall te boeken als dagvoorzitter voor innovatiedagen en congressen.