Teveel mensen zien Bitcoin als een get-rich-quick-scheme of zelfs als iets zonder waarde. Na honderden uren studie ben ik heel anders tegen het Magische Muntje gaan aankijken. Bitcoin kan ons enorme helpen met een aantal grote wereldproblemen oplossen. Hier gaan we!

Bitcoin kan armoede helpen bestrijden

Miljarden mensen in minder welvarende landen hebben geen bankrekening, geen creditcard, geen enkele manier om met geld te handelen. Dit geeft ze een enorme achterstand. Vaak is hun lokale geld zeer zwak en is de inflatie dubbele cijfers per jaar. Een ander voorbeeld: El Salvadorianen die in de Verenigde Staten werken betalen hoge percentages als ze een stuk van hun maandsalaris naar hun familie willen overboeken.

Deze problemen worden door Bitcoin opgelost. Iedereen kan dan zijn telefoon als bankrekening gebruiken en tegen minimale kosten waarde overboeken. Het Bitcoin Lightning Network (een tweede laag onder de BTC blockchain) maakt dat mogelijk. 

Als je ondernemer bent in Argentinië, Zimbabwe of Venezuela, maakt het niet uit hoe goed je het doet of hoe hard je werkt, alle waarde gaat vrijwel onmiddellijk naar nul. Deze landen hebben van oudsher hun toevlucht genomen tot het investeren in goede waarde bewaarplaatsen om enige koopkracht te behouden. De dollar en andere activa werden gebruikt als een veilige haven om te ontsnappen aan devaluatie en inflatie.

Maar nu is er iets veel beters. Waarom afhankelijk zijn van een derde land met een twijfelachtig economisch beleid, eindeloos geld drukken en een onderbreekbaar aanbod als je rechtstreeks naar de bron kunt gaan? Bitcoin is deflatoir, censuur bestendig, veilig om op te slaan, te versturen en te verbergen. Hij blaast niet 3000% op zoals de Venezolaanse Bolivar of 15% zoals de Amerikaanse dollar de laatste tijd.

Bitcoin kan klimaatverandering helpen tegengaan

Mensen die zich niet in Bitcoin hebben verdiept denken dat Bitcoin niet goed is voor het klimaat omdat het zoveel energie gebruikt. Raar genoeg is dat juist goed voor de planeet. Lees even door want dat lijkt paradoxaal. Ja, het minen van Bitcoin kost erg veel energie, daardoor is het voor miners noodzaak om deze energie zo goedkoop mogelijk in te kopen. De goedkoopste energie ter wereld is groen. Dat zie je ook aan de duurzame capaciteit die wordt bijgebouwd, het is puur economie. 

Door ergens een enorme hoeveelheid groene energie te gebruiken ontstaat er een lokale vergroening waar andere bedrijven en consumenten logischerwijze aan mee gaan doen Met andere woorden; meer energie gebruik is soms BETER voor het klimaat. Bitcoin kan zelfs als batterij dienen. Energie kan niet gemakkelijk worden opgeslagen, dus een groot percentage ervan gaat onvermijdelijk verloren in elektriciteitscentrales. Een manier om dit op te lossen zou zijn om Bitcoin te delven tijdens daluren en dan een deel van die munten te gebruiken om te betalen voor elektriciteit wanneer die duurder wordt. Dit voorkomt niet alleen verspilling, maar laat Bitcoin ook functioneren als een gigantische batterij.

 

Zo zie je maar; even wat dieper kijken naar Bitcoin en het niet wegzetten als een tulpenmanie of zeepbel kan soms geen kwaad! En als je dit als beleggingsadvies interpreteert; goed gezien!

 

 

Ik wil Randall boeken Bekijk Randall op Linkedin

 

Randall is een ‘disruptive technology strategist’ voor uw keynotes en specifieke workshops. Tevens is Randall te boeken als dagvoorzitter voor innovatiedagen en congressen.