Na 20 jaar technologie bestuderen heb ik ook af en toe een kwartje in technologie kunnen investeren. Hier leg ik uit hoe ik (lees; mijn vrouw en ik) dit hebben aangepakt en waarom we deze keuzes maken. Dit is geen beleggingsadvies want ik ben een gekke aap die er niets van begrijpt, het zijn 3 basisregels om te investeren in tech die wij hanteren. Maar daar gaan we want iedereen blijft het me vragen:

Onze 3 uitgangspunten zijn

  • Niet teveel diversificatie. Het is beter echt te begrijpen wat je doet
  • Grote rendementen en risico’s (de dood of de gladiolen)
  • Alles in technologie die de wereld ten goede kan veranderen

Onze posities in % op dit moment met uitleg waarom:

 

1 Tesla (75%)

Ik vind dit bedrijf een voorbeeld van ondernemerschap, top cultuur, extreme innovatie en duurzaamheid in één. Ik ben ook een Megabull. Wie geld op de bank heeft staan en het niet in Tesla investeert zal huilen over 5 jaar. Klaar. Mijn target voor Tesla aandeel in 2030 is >10.000 dollar. Lach maar. Ik lach harder.

 

2 Bitcoin (11%)

Als God geld had gemaakt was het Bitcoin geweest. De hardste valuta die er is. In het heelal is er namelijk niets schaarser dan Bitcoin. Ja, denk daar nog maar eens over na. Mijn target voor een hele Bitcoin in 2030 is 10 miljoen dollar maar met de koopkracht van nu 2.5 miljoen omdat de Dollar stuk is. En de Euro ook.

 

3 Ethereum (8%)

Is toch de blockchain waarop het meeste wordt ontwikkeld. Ik hou van het idee van smart contracts. Gaat het niet lopen de komende jaren dan wissel ik naar Bitcoin.

 

4 Arcimoto (2.5%)

Kennen jullie niet. Is een bedrijf dat driewielers op elektriciteit maakt. Wordt groot want delivery en steden zijn vol&vuil. Gaat deze niet lopen de komende drie jaar dan gaat alles in Tesla.

 

5 xrp (1.7%)

Swift is dood en dit is beter.

 

In principe zit 77.5% dus in de overgang van brandstof auto’s naar elektrische auto’s en de rest in crypto. Verder zitten er 6.000 uur denktijd en studie in voordat we hebben geïnvesteerd. Dus al is niemand het eens met deze allocatie, wij hebben er lol mee.

 

Ik wil Randall boeken Bekijk Randall op Linkedin

 

Randall is een ‘disruptive technology strategist’ voor uw keynotes en specifieke workshops. Tevens is Randall te boeken als dagvoorzitter voor innovatiedagen en congressen.