Al jaren wordt me gevraagd of de echte, breed inzetbare humanoid robot er ooit zou komen en al jaren zeg ik: “Ja, maar het duurt nog 20 jaar”.

Ik zat ernaast. De Tesla Bot komt er volgend jaar al aan!

 

De Tesla Bot is aangekondigd door Elon Musk op Tesla AI Day. Dit event heeft Tesla met name gebruikt om zoveel mogelijk (schaars) talent te rekruteren. Dat zal nu geen probleem zijn. Iedere nerd wil bouwen aan de eerste echte menselijke robot ter wereld. 

Maar terug naar hierboven, een breed inzetbare humanoid robot, wat is dat en waarom is dat bijzonder? De robots die we tot nu toe kennen zijn ten eerste meestal geen humanoids (menselijke vorm) en ten tweede zijn ze voor maar 1 taak geschikt. 

Als Tesla werkelijk gaat doen wat ze zeggen (meestal wel) dan wordt de Tesla Bot een echte butler, collega of assistent die zelf gaat leren wat hij moet doen door naar jou te kijken!

Dit is hoe het wordt gepresenteerd en het gaat de wereld totaal veranderen. 

Ik zal de komende uren en dagen verder spitten om de details te leren begrijpen en met mensen uit mijn netwerk na te denken over de gevolgen, dus hou me in de gaten!

 

Mind=Blown

 

Tesla Bot (Optimus Subprime) het vervolg…

 

Ik wil Randall boeken Bekijk Randall op Linkedin

 

Randall is een ‘disruptive technology strategist’ voor uw keynotes en specifieke workshops. Tevens is Randall te boeken als dagvoorzitter voor innovatiedagen en congressen.